П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єпархія «УПЦ» на Донеччині називає нищення росіянами Святогірської лаври просто «пожежею»

    Єпархія «УПЦ» на Донеччині продовжує мовчати про причини знищення власних святинь. На офіційному сайті єпархії не публікується інформація про те, що саме російська армія винна у руйнуванні храмів, скитів та інших будівель, що належать до цієї конфесії.

    На сайті єпархії вже більше доби немає жодної інформації про знищення росіянами дерев’яного Всехсвятського скиту Святогірської лаври. Остання новина від 1 червня про обстріл лаври також без інформації про те, що це зробили росіяни, повідомляє «Патріот Донбасу».

    Єдине, де з’явилася інформація про знищення Всесвятського скиту, це повідомлення на Фейсбуці на сторінці єпархії.

    У цьому повідомленні йдеться лише про те, що сталася «масштабна пожежа». При цьому немає жодної згадки, що пожежа почалася після обстрілу російської армії. У повідомленні згадується, що скит було збудовано «в традиціях російського дерев’яного зодчества XVI-XVII століть».

    Росіяни вже кілька днів намагаються захопити Святогірськ. Відбуваються артилерійські обстріли. Як повідомляють місцеві джерела, місто також обстрілюється із танків.

    Скит, перш ніж був повністю знищений, знаходився неподалік лаври на правому березі річки Сіверський Донець. Окупанти атакують Святогірськ із боку Соснового, Ярової. По будинках лаври росіяни вже завдавали авіаційних та артилерійських ударів.

    Найсвіжіше

    Популярне