П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава Європейської Ради звинуватив Росію у злочинах проти людства

    Представник Росії в ООН Василь Небензя залишив засідання Радбезу ООН, що відбулося в понеділок, коли голова Європейської ради Шарль Мішель, який виступав перед 15 членами організації, звинуватив Москву в тому, що своїм вторгненням в Україну вона сприяє загостренню світової продовольчої кризи, передає Голос Америки.

    Мішель також звинуватив російські війська у військових злочинах та злочинах проти людства.

    При цьому він послався, зокрема, на повідомлення про сексуальне насильство – тему засідання Ради безпеки – і охарактеризував останнє як частину «тактики тортур, терору та репресій».

    У своїй заяві, зробленій раніше на засіданні, російський представник Небензя «категорично відкинув» заяви про сексуальне насильство з боку російських військових.

    Звертаючись безпосередньо до Небензі, коли той виходив, Мішель сказав: Ви можете покинути зал: можливо, вам легше не слухати правду.

    Вторгнення Росії в Україну загострило глобальну продовольчу кризу: ціни на зерно, олію, паливо та добрива різко зросли. На частку Росії та України припадає майже третина світових поставок пшениці, Росія також є експортером добрив, а Україна – експортером кукурудзи та олії.

    «Пан посол Російської Федерації, давайте будемо чесними, Кремль використовує постачання продовольства як ракету-невидимку проти країн, що розвиваються, – заявив Мішель. – Росія несе повну відповідальність за цю продовольчу кризу».

    Найсвіжіше

    Популярне