Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Україна буде продовжувати добиватися санкцій для кіріла – МЗС

    Україна наполягатиме на накладенні санкцій на патріарха рпц кіріла та інших росіян, які підривають національну безпеку і виправдовують вбивства українців.

    Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, повідомляють УНН.

    «Україна буде продовжувати добиватися накладення санкцій на кіріла та інших росіян, які підривають національну безпеку», – заявив речник дипвідомства.

    З його слів, загалом українська сторона підготувала санкційний список, куди увійшли понад 12 тисяч російських олігархів, офіційних посадовців, пропагандистів, воєнних злочинців.

    «Працюємо з нашими партнерами над механізмом, який визначатиме пріоритетність застосування персональних санкцій до всіх тих, хто сприяє чи причетний до агресії Росії проти України. Російський режим, який завдав стільки горя українцям, має понести найсуворішу відповідальність», – наголосив дипломат.

    Нагадаємо, дипломати Європейського Союзу 2 червня остаточно схвалили шостий пакет санкцій блоку проти росії за вторгнення в Україну.

    За даними ЗМІ, посли ЄС погодилися виключити патріарха рпц кіріла із запропонованого ЄС списку осіб, на яких поширюються санкції, через позицію Угорщини. У РПЦ подякували Угорщині за захист від санкцій проти патріарха Кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне