Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Санкції, зброя та підтримка в ЄС: Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції

    Україна розраховує на лідерство Франції у боротьбі з російською агресією і допомозі Україні зброєю, підтримці української євроінтеграції та посиленні санкцій проти росії.

    Про це Президент Володимир Зеленський написав у Телеграмі за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Франції Катрін Колонна, повідомляє Укрінформ.

    «Візит міністра з питань Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна до України – черговий прояв підтримки нашої держави. Ми розраховуємо на лідерство Франції в нашій боротьбі з російським агресором і захисті європейських цінностей. Для перемоги України важлива допомога в озброєнні, посилення санкцій та наближення нашої країни до членства в ЄС», – зазначив глава держави.

    У пресслужбі Президента поінформували, що співрозмовники окрему увагу приділили проблематиці розблокування українських портів з метою запобігання глобальній продовольчій кризі. У цьому контексті Зеленський закликав французьких партнерів не піддаватися на шантаж агресора та тиск з метою отримати послаблення у запроваджених проти москви санкціях.

    Крім того, зазначається, що на зустрічі було наголошено на необхідності якнайшвидшого запровадження чергового, шостого пакету санкцій проти рф з боку ЄС.

    Президент також підкреслив, що Україна розраховує на підтримку з боку Франції рішення лідерів Європейського Союзу про надання нашій державі статусу кандидата на членство в ЄС у червні.

    «Ми неодноразово чули, що дружня Франція бачить Україну у Європейському Союзі», – сказав він.

    Зеленський наголосив, що Україна також розраховує на активну участь Франції у процесі повоєнної відбудови, та подякував за фінансову підтримку й допомогу у лікуванні поранених українських військових.

    «Хочу подякувати вам, Франції та Президенту Еммануелю Макрону за підтримку України, за постійну підтримку нашої територіальної цілісності та суверенітету», – додав глава держави.

    Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна 30 травня перебуває з першим візитом в Україні. Вона відвідала Бучу на Київщині та зустрілася з українським колегою Дмитром Кулебою.

    Найсвіжіше

    Популярне