Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл освятив центр благодійної допомоги в Афінах (Фото)

    29 травня Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл, з благословення Всесвятішого Вселенського Патріарха Варфоломея та Блаженнішого Архієпискапа Афінського Ієроніма і на запрошення настоятеля архімандрита Серафима Дімітріу, звершив Божественну Літургію у церкві св. Марини у м. Афіни.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Після Літургії був звершений молебень та освячення приходського центру благодійної допомоги. Служба була відправлена в рамках урочистостей на честь Остробрамської ікони Божої Матері.

    Остробрамські урочистості протягом багатьох років організовує фонд Hagia Marina, головою якого є Патрик Панасюк, а активну участь в цих подіях беруть депутати з польско-грецької парламентарної групи Poseł Daniel Milewski, Tomasz Szymański i Tomasz Kostuś. Важливі урочисті заходи на честь знакових подій в історії Польщі та Греції, відбуваються щороку.

    Цього року остробрамьскі урочистості присвячені місії святих братів Кирила і Мефодія, завдяки яким християнство поширилось серед слов’янських народів.
    Остробрамська ікона Божої Матері, оригінал якої знаходиться у Вільнюсі (Литва), також має особливе шанування в Афінах. Цей приклад живої побожності нагадує про сталі зв’язки православних Речі Посполитої з Вселенським Патріархатом.
    Поряд з цьогорічними урочистостями також заплановані благодійні концерти польскої і української народної музики, під час яких буде збиратись благодійна допомога для біженців з України та українських військових.

    Заходи проходять під патронатом міністра культури і національної спадщини Польщі, міністра закордонних справ Польщі, міністра оборони Польщі, а також міністра освіти і науки Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне