Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині понад десяток парафій московського патріархату перейшли до ПЦУ

    Станом на 25 травня на Черкащині 12 парафій вийшли з московського патріархату і перейшли до Православної церкви України. Про це Суспільному повідомив митрополит Черкаський і Чигиринський, Владика Іоан.

    Митрополит Іоан розповів, що до ПЦУ переходять і священники, й релігійні спільноти православних християн, які виявили бажання розірвати зв’язки з московським патріархатом.

    “З Української православної церкви московського патріархату до Черкаської єпархії Православної церкви України перейшли вісім священників та 12 парафій”,— розповів Владика.

    На Черкащині понад десяток парафій Московського патріархату перейшли до ПЦУ
    Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Суспільне Черкаси
    За його словами, процес йде без примусу, через самовизначення.

    “Із початком цієї повномасштабної війни, відкритої агресії РФ проти України, в нас почався такий перехід і досить активний. Він має таку характеристику: чим більше звірств роблять росіяни, тим більше священники Московського патріархату починають задумуватися про те, що так чи інакше вони є співучасниками цього процесу”, – прокоментував Владика.

    Митрополит сказав, що з боку Черкаської єпархії Православної церкви України немає цілеспрямованої агітації, щоб не заважати природному процесу становлення суспільної думки.

    Найсвіжіше

    Популярне