Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Сербської Церкви не висловив жодного засудження агресії РФ чи “благословення” Кірілом загарбників

    15 травня розпочалось чергове засідання Священного Архієрейського Синоду Сербської Православної Церкви у Сремських Карловцях, одному з резиденцій Сербських Патріархів. Архієреї СПЦ на Синоді не засудили російську агресію та московського патріарха Кіріла за те, що він її благословляє.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт СПЦ.

    «Обговорювали також стан нашої Церкви в Косові та Метохії, Чорногорії, Хорватії та інших місцях, а також духовні та всі інші наслідки війни в Україні. Особливо обговорювалася тема біженців, багато з яких знайшли притулок в юрисдикції Сербської Православної Церкви. Парламент також з належною увагою та уважністю розглядав явища, які загрожують, а в деяких випадках і порушують єдність Православної Церкви», – йдеться в заяві Сербської ПЦ.

    Крім цього собор наголосив про святкування знаменного ювілею – сторіччя об’єднання Сербських Церков в єдину Сербську Православну Церкву та встановлення статусу автокефального Сербського Патріархату (у 1920 році). Святкування цього важливого ювілею вже двічі переносили через пандемію коронавірусу. Про те, що автокефалію Сербському православ’ю надав Вселенський патріарх на Синоді теж не згадали жодним чином.

    Особливу увагу соборні отці приділили темі святих угодників Божих. Сербська Церква канонізувала понад десять угодників Божих, серед яких: священномученик і преподобномученики, святителі та інші.

     

    Найсвіжіше

    Популярне