Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Районний суд Кропивницького зобов’язав поціновувача “русского міра” вивчити гімн України та пісню “Батько наш Бандера”

    Районний суд міста Кропивницького зобов’язав 19-річного проросійського агітатора вивчити українські пісні і вірші, а також почитати твори вітчизняних письменників. Про це повідомив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга пише “ПравдаТУТ”.

    Відомо, що правопорушник приїхав на Кіровоградщину з Харкова від початку повномасштабного російського вторгнення і став у соцмережах агітувати за “русскій мір”.

    Незабаром колишнього харків’янина визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення за публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади.

    Винуватцю призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки без конфіскації майна. Втім зловмисника звільнили від відбування покарання і встановили йому випробувальний термін на 2 роки.

    За цей час суд зобов’язав хлопця вивчити напам’ять гімн України, пісню “Батько наш Бандера”, вірш Володимира Сосюри “Любіть Україну” та розділ Конституції про територіальний устрій. Окрім того, засуджений має прочитати повість Миколи Гоголя “Тарас Бульба” та роман Анатолія Дімарова “І будуть люди”.

    Найсвіжіше

    Популярне