П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з насельниками Свято-Воскресенського Ново-Афонського монастиря

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 травня прийняв у своїй резиденції ченців Свято-Воскресенського Ново-Афонського монастиря, які послідували Томосу про автокефалію і приєдналися до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ поспілкувався з ігуменом Іовом, єромонахом Петром, єромонахом Софронієм та послушником Тарасієм та привітав їх у великій родині помісної Української Православної Церкви.

    Монахи сказали митрополиту Епіфанію, що не могли далі залишатися у структурі, яка підтримує й благословляє війну проти України і що на Афоні ченці не соромляться бути здоровими патріотами своєї країни.

    Окрім того, ігумен Іов розповів Його Блаженству про життя обителі, підтримку, яку монастир надає вимушеним переселенцям та проєкт, котрі планується втілити.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній прокоментував дії загарбників: «Це справи осатанілих слуг диявола, які нищать все живе і неживе на своєму шляху». Також 50 громад з Московського патріархату уже перейшли у безпосереднє керівництво митрополита Епіфанія.

    Найсвіжіше

    Популярне