П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Україна щодня отримує нову Небесну сотню», – Глава УГКЦ

    Президент України повідомив, що щодня на фронті гине від 50 до 100 українських військовослужбовців…, а кількість загиблих цивільних в десятки разів більша. Отже, щодня Україна отримує нову небесну сотню.

    Про це сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 89-й день смертоносної війни Росії проти України, пише департамент інформації УГКЦ.

    Предстоятель УГКЦ відзначив, що величезних втрат зазнає і наш ворог. Різні аналітичні видання, які стежать за подіями в Україні, стверджують, що за неповних три місяці війни в Україні росіяни мають більше втрат, ніж Радянський Союз за дев’ять років війни в Афганістані.

    «Сьогодні українці, як ніхто, бачать, що війна – це страшний злочин, чинячи який, людина втрачає Божу подобу і людську гідність», – сказав він.

    Блаженніший Святослав відзначив, що український схід від Харківщини, Луганщини та Донеччини до півня Запорізької області та Херсонщини, дослівно, є у вогні. Ворог нещадно обстрілює все, що досягає своєю зброєю. Активним ракетним обстрілам вчора та цієї ночі були піддані також центральні області України, зокрема Житомирщина.

    «Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна успішно обороняється. Україна молиться», – наголосив Предстоятель.

    Ми бачимо, каже Глава УГКЦ, що злочини, гріхи спочатку зароджуються в умі й серці особи. Перш ніж війна виходить на поле бою, вона виникає в уяві та розумі людей через людиноненависницькі теорії, ідеології.

    «Кожен, хто їх розвиває, хто навіює сучасній людині ненависть до іншої людини, хто дораджує до гріха – засіює смерть у душі тих, хто потім стає злочинцем, беручи до рук зброю, щоб убивати мирних людей», – наголошує Глава УГКЦ.

    Тому ми так сьогодні просимо Господа Бога, каже Патріарх Святослав, щоб у нікого в жодній державі не було радників, які б дораджували до гріха, спонукали б до війни.

    Найсвіжіше

    Популярне