Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Почались випадки самосуду: на Львівщині служителя УПЦ МП облили зеленкою

    Нажаль влада досі не заборонила зв’язок РПЦ із “УПЦ” МП і це шкодить як самій “УПЦ” московського патріархату, так і самій владі.

    Почались випадки самосуду. На фото священник “УПЦ” МП із Стрия Володимир Мандзюк, якого обурені люди облили зеленкою. І це тільки початок.

    Йшов 2 місяць війни, а УПЦ “МП” досі не зробила ніяких реальних кроків на розрив із Московським патріархатом, бо її предстоятель – митрополит Онуфрій досі згадує московського патріарха Кіріла, як “велікого гаспадіна нашего”. Їхній гаспадін неодноразово брехав із амвону про доблесні російські війська, благословляв їх і загалом всеціло підтримував режим Путіна і всі його імперські, кроваві амбіції.

    Нажаль в РПЦвУ (УПЦ МП) будуть брехати, що цей нещасний зі стрия постраждав за Христа, або віру православну, але це як мінімум маніпуляція. Він постраждав за російську православну церкву і за те що досі належить до неї. Не знаю всіх деталей, але судячи по зеленці, то певно казав щось таке, що місцевим не дуже довподоби.

    Але найцікавіше навіть не це. Цей випадок в черговий раз показав глибину цинізму в московському патріархаті в Україні. В УПЦ МП коментуючи фото із зеленкою заявили, що не рф напала на Україну, не росіяни окупували Крим, а “почалась війна” бо в Україні безлад.

    Голова місіонерського та видавничого відділів Мукачівської єпархії УПЦ МП, редактор єпархіального журналу «Православний літопис», референт архієпископа Мукачівського і Ужгородського УПЦ МП та протоієрей Василій Юрина назвав причини війни Росії проти України: “В цій Державі давно не має права, закону, свободи, тому і сталася ця війна!”.

    Тобто “притісняли” московський патріархат і рф окупувала Крим? Я правильно зрозумів? Саме так РФ і виправдовує війну в Україні.

    Священник УПЦ МП повністю повторив путінський погляд на Україну. Саме російські загарбники вважають, що в Україні безлад і владу захопили “Київська хунта” у 2014 і тому подібне. А зараз Путін наводить порядок від “нацистів”. Ймовірно “визволителів” і “наводителів законів і порядку” чекає і протоієрей УПЦ МП Василій Юрина. Інакше, як пояснити його слава?

    Ситуація сумна і я не в захваті, адже навряд чи це послужить конструктивному діалогу і об’єднанню. Мені шкода цього нещасного, але я думаю, що ніхто б його і пальцем не чіпав, якби він покинув структуру, на руках яких є кров. А тепер, нехай не думають що на дворі 2014 чи 2019 рік. Це вам не Томос і це вам навіть не Київський патріархат, який можна було формально зацькувати канонами.

    П. С. при на годі хочу нагадати всім затятим вірним УПЦ МП, які не хочуть єднання з ПЦУ, що хочуть вони цього чи ні, але всі вони із 2019 року є в Євхаристійному єднанні із ПЦУ, адже перебувають у Єдиній Соборній Кафоличній Церкві. ПЦУ із часу співслужіння із Вселенським патріархатом в єдиному тілі Христовому і тому УПЦ МП також у єдності з ПЦУ. Тому не надумуйте собі штучних перешкод і не ставайте мучениками за русскій мір і через російську пропаганду.

    Автор: магістр богослів’я, диякон ПЦУ Іван Петрущак.

    Найсвіжіше

    Популярне