Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Більше 100 тисяч католиків зібрались у Фатімі на 105-ту річницю Марійних об’явлень

    13 травня, у річницю об’явлень Матері Божої у Фатімі, в португальському санктуарії зібралось понад 100 тисяч вірних Католицької Церкви. Урочисте богослужіння очолив Архиєпископ РКЦ Едґар Пена Парра, заступник Держсекретаря Ватикану у загальних справах.

    Під час молитовного чування, яке стартувало в четвер увечері у Фатімі, паломники з усього світу молились також за мир в Україні, – передає Католицький Оглядач.

    Керівництво португальського санктуарії в цей час оголосило, що невдовзі передадуть архикатедральній базиліці у Львові фігурку Матері Божої Фатімської.

    Варто зазначити, що участь в богослужінні взяло понад 100 тисяч вірних. Це вперше така велика кількість паломників могла зібратись в цьому місці після пандемічних обмежень.

    «Бог усе відновлює. Звернімось до Нього», – сказав він стосовно важливості молитви і церковного життя. Воно повинно опиратись на «щоденному втіленні в життя слів Бога» та розмові з Ним. Архиєпископ додав, що в руках Бога знаходиться доля світу, і власне Він може завершити війну та відновити світ.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що папа Франциск зустрівся з дружинами бійців полку «Азов», які захищають Маріуполь.

    Фото: Фатіма /Католицький Оглядач

    Найсвіжіше

    Популярне