П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Що показав парад на Красній площі

    Парад Перемоги, яким так пишається Росія і який вона завжди використовує як головний інструмент військової пропаганди цього року не тільки повноцінно можна називати парадом ганьби, а й навіть маркером неминучого кінця режиму, що зламав собі хребет у стрибку мангуста.

    Про це пише у своєму блозі пише Олександр Коваленко, повідомляє site.ua

    За його словами, головне зовсім інше, саме те, що показав парад ганьби сьогодні, 9 травня 2022 травня.

    Парад ганьби показав те, що начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов і справді, або, як мінімум, поранений, як максимум ліквідований, оскільки він був відсутній на цьому заході. Нагадаю, що я неодноразово наголошував на тому, що 9 травня покаже, чи справді Герасимов був поранений, чи знищений у районі Ізюма, оскільки жоден парад не проходив без його участі.

    Також на параді ганьби було скасовано повітряну частину, нібито, через погодні умови. Але погода сьогодні в Москві якраз допускає польоти авіації. Тоді що ж це було?

    За однією з версій – Путін злякався провокації з боку одного з пілотів, за іншою – літак судного дня Іл-80 не зміг піднятися у повітря. І саме в цю версію я вірю найбільше, адже днями наголошував, що літаки Іл-80 перебувають не у кращому стані, а точніше – у критичному.

    Зрозуміло, якби на параді не було продемонстровано Іл-80, який так масштабно анонсувала російська пропаганда, це породило б чутки, які є дійсністю, що Путін не має останнього притулку для командування ядерним ударом. А так просто скасували повітряну частину і все.

    Наголошу, що парад ганьби пройшов під гаслом «З Днем перемоги!», але при цьому повністю була відсутня символіка “Z”, “V”, “O” та інше.

    Це дуже дивно виглядало, адже подібні символи в останні два з лишком місяці отримали просто гіпертрофований характер поширення! Важко повірити в те, що режим не знайшов для параду ганьби достатньої кількості білих стрічок або крейди. Чи це знак абстрагування режиму цієї символіки?

    Що ж до виступу Путіна, то очікуваного багатьма, але не мною, мобілізації, оголошено їм не було. Не було оголошено і про «успіхи» так званої «спецоперації», про які щодня повідомляє МО РФ.

    Загалом мова Путіна звучала вражено, а сам він виглядав розгубленим, дикція його була зім’ятою. Що ж до наративів, то нічого нового, просто набір посилань, що повторюються рік у рік, з невеликим нюансом – згадка так званих «ЛНР» і «ДНР» у дуже цікавому контексті.

    Путін говорив про псевдореспубліки в тоні, нібито через них Росія змушена була розв’язати війну проти України. Саме з таким натяком, який дозволяє надалі російській пропаганді маневрувати для виправдання невдач та колапсу у країні. Це все через «ЛНР» і «ДНР», всі ці економічні проблеми, сотні свіжих могил у кожному місті Росії, міжнародна блокада та зубожіння росіян, що прискорилося на порядок.

    Фактично, парад ганьби показав, що керівництво Росії перебуває у стані нескінченної депресії від усвідомлення неминучого поразки. Без Герасимова, без Іл-80, без левової частки тієї боєздатної та більш-менш причепленої техніки та основних боєздатних підрозділів, компенсація яких займе не роки, а десятиліття.

    Парад ганьби показав – кінець режиму кольору, резюмував Коваленко.

    Найсвіжіше

    Популярне