Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії – Денісова

    Військові РФ планують повернути Херсонській області герб часів російської імперії та заявляють про отримання жителями Херсонщини російського громадянства.

    Російські загарбники також не відмовилися від намірів запровадити рублі на окупованих територіях.

    Про це на сторінці у Facebook повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

    “Для “максимальної інтеграції” до складу РФ, окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування регіону у складі російської імперії та надати її мешканцям право на отримання російського громадянства. Крім того, на захоплених землях загарбники намагаються запровадити розрахунки у рублях, а також відновити залізничне сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Незгодних з “прискореною інтеграцією” жителів Херсонщини росіяни катують у підвалах”, – написала Денісова.

    Від початку березня Херсон перебуває під окупацією російських військ. Уже більше двох місяців херсонці виходять з українськими прапорами на акції протесту, аби показати, що Херсон – це Україна. Із голими руками українці часто змушують окупантів відступати, відганяють БТРи і КамАЗи з озброєними солдатами. Однак через погрози та залякування протестні акції відбуваються дедалі рідше. Ті періодично стріляють у повітря, по землі.

    Така активна позиція мешканців Херсонщини найбільше заважає окупантам встановити там “новий порядок”. Однак сили противника зайняли Генічеськ, Каховку, Нову Каховку та інші населені пункти.

    Українські органи державної влади та місцевого самоврядування на Херсонщині намагаються забезпечувати життєдіяльність регіону, незважаючи на те що, росіяни призначили свою “владу”. Переважно йдеться про господарські питання – комунальні послуги, соціальна сфера, транспорт, допомога в організації гуманітарної допомоги.

    Раніше радник голови МВС України Вадим Денисенко заявив, що президент Росії Володимир Путін 9 травня може оголосити про анексію Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької областей.

    Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що у тимчасово окупованих містах області загарбники хочуть встановити свою “владу” та знищити фінансову систему.

    Найсвіжіше

    Популярне