Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Депутати Червонограда закликають УПЦ МП у місті об’єднатися з ПЦУ

    Червоноградська міськрада направила звернення до настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова у місті Червоноград із закликом про об’єднання з ПЦУ.

    Про це повідомляє Червоноградська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

    5 травня під час засідання сесії Червоноградської міської ради депутати підтримали звернення до настоятеля та парафіян УПЦ МП Червонограда, в якому закликають його об’єднатися з Православною Церквою України.

    «З метою консолідації Українського Народу закликаємо прихожан московського патріархату не бути байдужими до ситуації, яка склалася сьогодні в Україні й рішуче засудити дії окупанта, бо з нами правда і з нами Бог. Закликаємо настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова Української Православної Церкви московського патріархату м. Червоноград вжити всіх необхідних заходів в термін двох тижнів щодо виходу з московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України» – йдеться у тексті звернення.

    Нагадаємо, 8 парафій УПЦ МП на Львівщині перейшли до ПЦУ. Також на Тернопільщині  і на Київщині парафії УПЦ МП перейшли до ПЦУ. Загалом  понад 160 парафій УПЦ МП з початку повномасштабної війни приєднались до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне