Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна перейшла у контрнаступ на двох напрямках – Залужний

    Українські військові перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

    Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час розмови з очільником об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

    Також він розповів, що росіяни перемістили основні зусилля на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського тривають запеклі бої.

    Крім того, Залужний наголосив на поновленні використання крилатих ракет росіянами. Тож, за словами головнокомандувача, Україна потребує ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS.

    Ситуація в Ізюмі

    На початку квітня Ізюм опинився під російською окупацією. росіяни використовують місто як плацдарм для подальших спроб наступу, зокрема на Донецьку область. Як пише The New York Times, в Ізюм навіть приїздив начальник генерального штабу рф валерій герасимов, щоб керувати звідти російським вторгненням.

    Голова Ізюмської військово-цивільної адміністрації Степан Масельський 2 травня розповідав, що з містом немає зв’язку тиждень. За підрахунками ВЦА, у місті залишаються приблизно десять тисяч мешканців (до війни тут було понад 45 тисяч жителів).

    Найсвіжіше

    Популярне