Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У рпц образились на папу Римського

    Розмова папи з патріархом Кірілом відбулася ще 16 березня, але недавно Франциск поділився її подробицями з газетою Coriera della Sera. Як зазначає папа, Кіріл розпочав розмову з 20-хвилинної лекції «по папірцю», намагаючись виправдати вторгнення РФ в Україну.

    «Я його вислухав і відповів, що нічого в цьому не розумію”, — розповідає Франциск. «Брат, ми не державні чиновники, ми маємо говорити не мовою політики, а мовою Ісуса. Ми маємо шукати шляхи до миру, маємо зупинити війну. патріарх не повинен опускатися до рівня путінського вівтарника», — заявив понтифік.

    Після виходу інтерв’ю папи в Coriera della Sera, відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату висловив жаль у зв’язку з тим, що «папа Франциск вибрав некоректну тональність для передачі змісту цієї розмови», наголосивши, що «такі висловлювання навряд чи сприятимуть налагодженню конструктивного діалогу» між Церквами.

    Як відомо, патріарх Кіріл є одним з ідеологів доктрини «русского мира», який повністю підтримав російську агресію і фактично благословив знищення православних християн в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне