П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священик-втікач з України читатиме в Москві лекції про “триєдність російського народу”

    У Сімферопольській і Кримській єпархії «УПЦ» МП повідомили, що 5 травня цього року під егідою регіонального відділення «Всемирный Русский Народный Собор» у Москві відбудеться лекція протоєрея РПЦ Андрія Ткачова на тему «Концепція малоросійського духовенства XVI-XVII століть щодо триєдності російського народу. Історія та сучасність». Відзначається, що ця лекція стане першою в циклі на тему «триєдності російського народу».

    Про це повідомляє РІСУ з посиланням на видання «Невільний Крим».

    Митрофорний протоєрей РПЦ Андрій Ткачов наразі є кліриком храму святителя Василя Великого Патріаршого двору в селі Зайцеве Одинцовського району Московської області РФ.

    Ткачов народився 30 грудня 1969 року у Львові. На священника був висвячений у листопаді 1993 року, 12 років перебував у клірі храму святого Георгія Побідоносця «УПЦ» МП у Львові. У 2005 році переїхав з родиною до Києва, у 2006-2014 рр. був настоятелем храму Агапіта Печерського. 25 січня 2014 року привселюдно у храмі виголосив прокляття на учасників Революції гідності.

    Після 2014 Ткачов втік до Москви, де нині регулярно виступає з антиукраїнськими промовами – в тому числі на підтримку повномасштабного воєнного вторгнення росії до України 24 лютого 2022 року.

    Зазначимо, співголовами заснованого 10 жовтня 2019 року «Кримського регіонального відділення ВРНС» є митрополит «Сімферопольський і Кримський» московського патріархату Лазар (Швець) та єпископ РПЦвУ Ялтинський Нестор (Доненко). Разом з ними до президії відділення входить дружина «голови республіки Крим» Сергія Аксьонова Олена, яка входить до бюро президії «ВРНС». Разом з різноманітними «політиками» окупованого Криму до «кримського регіонального відділення ВРНС» входять клірики Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП – секретар єпархії протоієрей Олександр Якушечкін, який є членом правління відділення, та протоєреї УПЦ МП Іван Шимон, Максим Кондаков і Богдан Северин, які є співзасновниками відділення та членами його ревізійної комісії. Основною метою діяльності «кримського регіонального відділення ВРНС» вказується «об’єднання всіх прошарків суспільства на базі традиційних цінностей, російської культури та історії».

    Найсвіжіше

    Популярне