Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський після спілкування з Орбаном: путін планує завершити війну 9 травня

    Папа Римський Франциск сказав, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав йому під час їхньої зустрічі в кінці квітня, що президент росії  Путін планує припинити вторгнення в Україну 9 травня – в День Перемоги.

    Про це папа сказав італійській газеті Corriere della Sera в інтерв’ю, опублікованому у вівторок.

    “Орбан, коли я з ним зустрівся, він сказав мені, що у росіян є план, що все закінчиться 9 травня”, – сказав папа Франциск.

    “Це також пояснює швидкість ескалації цих днів. Тому що зараз це не тільки Донбас, це Крим, це Одеса, це забирає в України Чорноморський порт, це все”.
    Не вистачає волі до миру”, – сказав папа. “Я песимістичний, але ми повинні зробити всі можливі жести, щоб зупинити війну”.

    Папа Франциск повторив попередні заяви про готовність поїхати до Москви на зустріч з путіним і порівняв війну в Україні з геноцидом в Руанді.

    “Ми ще не отримали відповіді, і ми все ще наполягаємо, навіть якщо я боюся, що путін не може і не хоче мати цю зустріч прямо зараз. Але стільки жорстокості, як її не зупинити? Двадцять п’ять років тому ми пережили те саме з Руандою», – сказав  Франциск.

    Папа додав, що поки що не поїде до Києва, натомість відправивши свого представника.

    “Спочатку я маю поїхати в Москву, спочатку я маю зустрітися з путіним. Але я теж священик, що я можу зробити? Я зроблю все, що можу. Якщо путін відкрив двері”, – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне