П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Проповідують геноцид українців». Світ має запровадити санкції проти російської православної церкви та патріарха Кіріла — Єлісєєв

    Світ має запровадити санкції проти Російської Православної Церкви як організації, яка є пособником тероризму, переконаний дипломат, голова Центру нових рішень Костянтин Єлісєєв.

    «Настав час, щоб Україна та світ запровадили санкції проти предстоятеля Російської Православної Церкви Кіріла і проти рпц, тому що вони проповідують мову агресора, геноцид українського народу, беруть участь у воєнних злочинах проти українців разом з путінськими політиками», — зазначив Єлісєєв в ефірі Радіо НВ.

    На думку дипломата, санкції мають включати арешт майна та рахунків рпц.

    «Повірте моєму досвіду посла, я знаю, яка потужна майнова власність за кордоном у рпц, рахунки є, якими вони користуються. Нагадаю вам так званий духовний центр Росії, який побудований за президента [Франції Ніколя] Саркозі в центрі Парижа, біля річки Сена, неподалік Ейфелевої вежі. Ці всі речі необхідно закрити і поступово знайти механізм, щоб на це майно накласти арешт».

    Як відомо, запровадити санкції проти рпц та її очільника за участь у воєнних злочинах та геноцид українців рвніше закликав Петро Порошенко. Він також наголоств на необхідності виконувати закони про боротьбу з колабораціонізмом та перейменування УПЦ МП.

    Міністерство закордонних справ Литви теж закликало Європейський Союз запровадити санкції проти очільника рпц. А священики УПЦ МП зібрали 430 підписів за міжнародний церковний трибунал над Кірілом.

    Найсвіжіше

    Популярне