П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Депутати Овруцької міськради вимагають, щоби священники «УПЦ» МП відмовились від РПЦ або ж звільнили церкви

    Депутати Овруцької міської ради на сесії 27 квітня ухвалили звернення до священнослужителів та прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату), що діють на території Овруцької територіальної громади. У зверненні депутати закликають священнослужителів УПЦ МП змінити канонічний статус церков та вийти з московського патріархату.

    Про це 28 квітня повідомили на Facebook-сторінці Овруцької міської ради, передає ЖитомирІнфо.

    «З метою консолідації українського народу закликаємо священнослужителів Українських православних церков московського патріархату, розміщених на території Овруцької міської територіальної громади, вчинити необхідні дії щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з московського патріархату», – закликають депутати Овруцької міської ради у зверненні до УПЦ МП.

    Зазначається також, що «жоден зі священнослужителів Української православної церкви (московського патріархату) на території Овруцької міської територіальної громади за весь час російського вторгнення в нашу країну не прийняв рішення про відмову від московського патріархату».

    «Якщо ви бажаєте і далі служити московському патріархату, то вимагаємо звільнити церкви, які належать українському народу. Парафіян зазначеної церкви закликаємо не підтримувати московський патріархат», – наголошується у зверненні.

    Нагадаємо, на Житомирщині шість громад РПЦвУ перейшли до Православної Церкви України. Також депутати Локачинської селищної ради підтримали заборону УПЦ МП.

    Повністю текст звернення – нижче:

    Найсвіжіше

    Популярне