Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Собор Святої Софії: історичні імператорські ворота пошкоджено

    Бурхливу реакцію викликають кадри руйнування історичних імператорських воріт Святої Софії, історія яких налічує 1400 років, повідомляє orthodoxtimes.com

    Асоціація історії мистецтв у своєму дописі в Twitter поскаржилась: «Ми виявили, що історичні імператорські ворота собору Святої Софії перебувають у такому стані, і ми сфотографували їх близько 20:45 сьогодні ввечері (18 квітня 2022 р.)».

    Асоціація також розкритикувала реакцію начальника служби безпеки собору Святої Софії, який заявив що не знав про цей факт руйнування.

    Заступник генерального секретаря муніципалітету Константинополя Махір Полат висловився з приводу інциденту, зазначивши: «Особу або осіб, які спричинили цю катастрофу, слід встановити через камеру. Справу слід передати до прокуратури, оскільки вони навмисно завдали шкоди історичній будівлі номер один – собору Святої Софії».

    Руйнування воріт викликало обурення серед турецьких шанувальників мистецтва, проте один користувач заявив, що «двері були зруйновані натовпом».

    Імператорські ворота, найбільші ворота собору Святої Софії, мають заввишки 7 метрів і виготовлені із заліза. Це головні вхідні ворота в собор Святої Софії, якими користувався лише імператор. Кажуть, що двері були зроблені з дерева Ноєвого ковчега, яке було зроблено з дуба.

    Найсвіжіше

    Популярне