Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Активісти збирають підписи під петицією «Гуманітарні коридори для мирних мешканців та поранених у Маріуполі»

    У четвер, 28 квітня, на платформі change.org було опубліковано петицію «Humanitarian corridors for civilians and wounded in Mariupol!».

    Підписати петицію: https://www.change.org/p/humanitarian-corridors-for-civilians-and-wounded-in-mariupol?utm_source=share_petition&utm_medium=custom_url&recruited_by_id=840538d0-de0c-11ea-9c5

    У ній активісти, неурядові та некомерційні організації, політики та знаменитості закликали ООН, «і особливо Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй», протягом 24 годин відкрити гуманітарний коридор для мирних жителів та поранених у Маріуполі та металургійному комбінаті «Азовсталь».

    За їхніми словами, «більше 100 000 мирних жителів, десятки дітей та жінок, які досі перебувають у полоні в Маріуполі», «тисячі дітей і жінок зараз перебувають у підвалах „Азовсталі“, найбільшого металургійного комбінату Маріуполя, повністю оточеного російськими військами».

    Вже півтора місяці вони не бачать сонячного світла, сплять на брудній білизні, у підвалах із підвищеною вологістю та пліснявою, «там є немовлята, замість памперсів для них використовуються мішки для сміття».

    Лікарі надають допомогу хворим і пораненим українцям «у середньовічних умовах під постійним обстрілом російської авіації, артилерії», у них немає «ні знеболювальних, ні антибіотиків», а замість бинтів вони використовують брудний одяг, через що багато хто гниє живцем, помираючи від сепсису і гангрени.

    Найсвіжіше

    Популярне