П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    росія залишається у чорному списку країн-порушниць релігійної свободи

    Комісія США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) оприлюднила щорчіну доповідь про стан релігійної свободи у світі.

    Як інформує Kasparov.ru, автори документу рекомендували Державному Департаменту залишити російську федерацію у переліку країни, де стан релігійної свободи викликає найбільше занепокоєння.

    UDSIRF також рекомендував запровадити санкції проти органів державної влади рф та посадових осіб, які відповідальні за найбільш кричущі порушення свободи віросповідання. При цьому, Конгресу США пропонується тісна взаємодія з релігійними спільнотами для підняття питання свободи релігій.

    У звіті вказано, що в російській федерації фікусується посилення переслідування релігійних меншин, кримінальне переслідвування свідків Єгови, обмеження місіонерської діяльності, поширення на релігійні організації поняття “небажані організації” тощо.

    Протягом минулого року в росії засуджено 105 свідків Єгови, у тому числі, мешканців тимчасово окупованого Криму.

    Правозахисний центр “Меморіал” стверджує, що більшість політв’язнів, яких було засуджено у 2021 році, – це мирні мусульмани. Чимало осіб було ув’язнено за вивчення та сповідування вчення мусульманського богослова Саіда Нурсі.

    Кримські татари, які виступають проти російської окупації їхньої Батьківщини, отримують тривалі терміни позбавлення волі на підставі їх імовірної приналежності до “Хізб ут-Тахрір” – організації, яка легальна на території України, але визнана терористичною в росії. При цьому, судові рішення виносяться навіть при відсутності переконливих доказів імовірного тероризму.

    Більш того, як відзначають правозахисники, переслідування вірян часто супроводжується катуваннями під час допитів, практикою фальсифікації доказової бази, використанням так званих “таємних свідків”, які мають зв’язок із спецслужбами рф.

    Найсвіжіше

    Популярне