Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Терехов пообіцяв позбутися в Харкові всіх російських назв після війни

    Міський голова Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що після закінчення війни запропонує місцевим депутатам змінити у місті всі назви, пов’язані з росією.

    Про це він написав на своїй сторінці у Telegram.

    «У Харкові не може бути топонімів, пов’язаних із країною-агресоркою. Після нашої перемоги на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не лише Московського району та Московського проспекту», — написав Терехов.

    Він зазначив, що ще у перші дні війни дав доручення прибрати із сайту Харківської міської ради назви всіх російських міст-партнерів: Бєлгорода, Нижнього Новгорода, Санкт-Петербурга, Новосибірська та Москви.

    Терехов пообіцяв, що вже найближчим часом на сайті міськради створять спеціальний розділ, де можна буде вказати, які топоніми Харкова треба перейменувати, а також запропонувати свої варіанти назв.

    «На карті нашого міста мають бути увічнені захисники Харкова та України — як окремі герої, так і цілі військові з’єднання. Впевнений, що нові назви вулиць завжди нагадуватимуть нам та нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок зробив Харків у боротьбу за наші честь та гідність, за незалежність країни, за право на існування українського народу», — вважає Терехов.

    Що передувало?

    Зазначимо, що перед повномасштабним російським вторгненням Терехов заявляв, що в місті й надалі існуватимуть пам’ятник маршалу Радянського Союзу Георгію Жукову та проспект його імені.

    Наприклад, у вересні 2021-го суд вчетверте визнав незаконним повернення проспекту імені Жукова. А міська влада тоді обіцяла вкотре оскаржити рішення.

    Зрештою вранці 17 квітня пам’ятник Жукову демонтували. Коли у Терехова запитали його думку про це, міський голова відповів так: «Повернімося до цієї розмови після перемоги, після війни».

    Найсвіжіше

    Популярне