Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Соціологія ще в березні зареєструвала обвал підтримки МП. Віряни вже визначились», – архієпископ Євстратій

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) опублікував дані соцопитувань, які свідчать про обвал симпатій до Московського патріархату в Україні. Він пояснив, що процес зміни громадами своєї підлеглості – об‘єктивний, і він штучно стримується зовнішніми перешкодами, в той час, як віряни вже визначилися.

    Публікацію архієпископ прокоментував так: «Доки очільники МП в Україні розповідають, що вони “після війни будуть думати про те, як будуть думати, що їм робити, але це не точно”, соціологія ще в березні зареєструвала ОБВАЛ підтримки МП серед його колишніх вже послідовників. Від тих, хто ще в лютому вважав себе належними до МП, в березні лишилася 1/4 (з 15% в масштабі України доля прихильних до МП скоротилася до 4%)».

    Водночас приналежність до ПЦУ зросла – з 38% до 52%.

    Також різко, вдвічі, скоротилася кількість тих православних, хто не визначився з юрисдикцією – з 22% до 11%.

    «Отже процес зміни громадами своєї підлеглості – об‘єктивний, і він штучно стримується зовнішніми перешкодами, в той час як віряни вже визначилися. І це, нагадаю, дані за березень – ще до повідомлень про російську різанину в Бучі та інші злочини “русскава міра”», – підсумував речник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне