Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін діє, як антихрист: митрополит Епіфаній розповів членам Конгресу США про звірства росії

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній 24 квітня зустрівся із конгресвумен США Вікторією Спарц (штат Індіана) і конгресменом США Тімом Уолбергом (штат Мічиган).

    У зустрічі також взяли участь радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та український політик і громадський діяч Павло Унгурян, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На початку спілкування митрополит Епіфаній розповів гостям про Михайлівський Золотоверхий монастир, який став символом загальнонаціонального відродження та боротьби за волю України.

    Надалі мова в першу чергу йшла про безпідставний напад Росії на Україну, героїчну боротьбу наших захисників, страшні звірства, які агресор масово скоює стосовно мирних мешканців українських міст і сіл та необхідність налагодження стійкого постачання такого озброєння, якого потребують Збройні Сили України для перемоги над злом.

    «Імперія зла намагається знищити українську націю. У такій складній боротьбі самої лише сили духу замало, нашим захисникам потрібна відповідна зброя», – сказав митрополит Епіфаній.

    Також сторони обговорили підтримку України у відновленні зруйнованої внаслідок російських обстрілів цивільної інфраструктури. Оскільки величезна кількість людей втратили своє житло, зруйновані лікарні, школи, підприємства та установи культури.

    «Дякую за підтримку у складний час випробування війною. Думаю, що увесь цивілізований світ і надалі не полишить Україну і допоможе нам», – сказав з цього приводу предстоятель ПЦУ.

    Окрім того, під час спілкування йшлося про те, що сьогодні від ситуації в Україні залежить мир в усьому регіоні, або й навіть світі.

    В контексті цього архієрей висловив думку, що якщо Путіна не зупинити зараз в Україні, то він не зупиниться і надалі, оскільки діє, як новітній антихрист, з яким неможливо домовитися. Саме тому потрібна молитва, як духовна зброя і спільна згуртована діяльність, спрямована на протистояння цій загрозі.

    На завершення зустрічі було обговорено також ряд інших питань: міжконфесійні взаємовідносини, діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та гуманітарні проєкти.

    Найсвіжіше

    Популярне