П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Поразка роспропаганди: Великодня ніч в Україні пройшла без провокацій навколо храмів

    У Великодню ніч з 23 на 24 квітня провокацій поблизу церков вдалося уникнути.

    Про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко розповів в етері телемарафону, передає Укрінформ.

    «Сьогодні працювало понад 13 тисяч поліцейських по всій країні. Станом на зараз можемо говорити про те, що в цілому, на щастя, ніяких провокацій не було. Цього вдалося уникнути. Пасхальна ніч, я маю на увазі з точки зору безпеки храмів, безпеки людей, які приходили чи то увечері, чи то зранку вже почали проходити, в цілому ситуація більш-менш спокійна», – сказав Денисенко.

    Ця новина прозвучала на тлі безглуздих заяв, якими російські пропагандисти звинувачували українську владу та Збройні сили України у намірах влаштувати «провокації з масовими жертвами» саме Великодньої ночі. На щастя, комендантська година вкотре виправдала своє призначення, і жодних «анонсованих» росіянами провокацій не відбулось.

    Своєю чергою, Духовний Фронт України нагадує: день, коли українці відзначають світле свято Воскресіння Христового, лише починається. У храмах проходять урочисті богослужіння. В той же час, ворог позбавлений будь-якої гуманності і не виявив бажання припинити бойові дії навіть у цей святковий день. Редакція ДФУ закликає духовенство та вірян всіх конфесій дбати про безпеку свою та своїх рідних, неухильно виконувати законні вимоги військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів України, а також негайно прямувати до найближчих укриттів у разі спрацювання сигналу повітряної тривоги.

    Найсвіжіше

    Популярне