П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії зі шкільних підручників прибирають згадку Києва та України, – “Медіазона”

    У Росії видавців змушують прибрати згадку в шкільних підручниках Києва та України. Співробітникам російських редакцій погрожують звільненням за прояв позиції проти війни в Україні.

    Про це повідомляє видання “Медиазона”.

    Як повідомили на умовах анонімності співробітники компанії “Просвіта” – одному з найбільших в Росії видавництв навчальної літератури – після початку війни в Україні їх” настійно “попросили прибрати зі шкільних підручників “некоректні” згадки Києва та України. Мова про такі предмети, як історія, Географія та література. Зазначається, що розпорядження “спустили” зверху в усній формі.

    Зокрема, редакторам поставили завдання зробити так, ніби України просто немає. “Якщо можливість, то краще не згадувати Україну в принципі”, – розповів один зі співрозмовників видання.

    За його словами, в підручниках Згадка Києва зводиться до того, що він був столицею Київської Русі і його звільняла під час Другої світової війни Радянська Армія.

    Співрозмовники уточнили, що тиск на них почали чинити з перших днів війни в Україні. Так, при прийнятті на роботу співробітників змушують підписувати величезну кількість документів про нерозголошення інформації. Крім того, редакторам видання загрожує звільнення за будь-який прояв антивоєнної позиції, в тому числі підписи під петиціями, пости в соцмережах, участь у протестах.

    Найсвіжіше

    Популярне