Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РФ погрожує обстріляти церкви на Великдень: вірян закликали бути пильними

    Правоохоронці закликають українських вірян бути пильними на Великдень та уникати масових скупчень. Оскільки Росія фактично погрожує обстріляти церкви в цей день.

    Про це повідомляє Управління державної охорони України.

    “Великдень – одне з найважливіших свят для всіх християн. Але для рашистів немає нічого святого. ​​Тож правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними: міноборони рф фактично зараз погрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. Численні бобардування святинь яскраво свідчать про те, що у росії відсутня будь-яка повага до церков”, – йдеться в повідомленні.

    Тож СБУ та Нацполіція рекомендують главам церков мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

    “Будь ласка, заради безпеки утримайтеся від масових скупчень у культових спорудах. Дотримуйтеся правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями”, – закликали в повідомленні.

    Там також додали, що великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні в онлайн-форматі та телебаченні.

    Нагадаємо, в Луганській області на Великдень у храмах не буде богослужінь.

    Також у Львові не проводитимуться нічні богослужіння під час Великодня. Однак, до молитви можна долучитися до комендантської години та наступного дня зранку.

    Найсвіжіше

    Популярне