Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Марамурешський: Гаряче молімося за припинення братовбивчої війни в Україні

    В Румунії єпископ Марамурешський і Сатмарський Юстин використав пасхальний лист, щоб закликати до постійної молитви та підтримки сусідів-українців, які страждають від війни, пише orthodoxtimes.com

    «Гарно молімося за припинення братовбивчої війни, що ведеться поблизу нашої країни. Нехай Бог дає лідерам думки про мир, взаєморозуміння, діалог та мирне співіснування у світлі загальних прав і свобод миру та християнської любові».

    «Підтримаймо наших братів, які втекли за притулком, як ми це робили від першого дня війни, усією нашою братньою любов’ю, добрим серцем і християнською філантропією, добре знаючи, що піст і молитва добре сприймаються, якщо багато добра. справи доповнюють їх», – написав Його Преосвященство.

    Єпископ Марамурешського і Сатмарського також пояснив сходження Спасителя в Аїд.

    «Схід Спасителя до аду був також актом досконалої божественної любові, тому що Бог не міг залишити повністю праведних, від Адама до Христа, поза любов’ю та спасінням».

    «Ті, хто дотримувався закону та пророків, які передвіщали Його прихід сотні років тому, і хто був утриманий у темряві смерті, чекаючи з надією на обіцяного, Господа життя і смерті, щоб принести їм унікальне світло Воскресіння в незбагненній темряві».

    «Якби Христос не зійшов у пекло, щоб визволити всіх, хто заснув у вічності, і не підняти їх із Собою, щоб пройти крізь відкриті небесні ворота, то діло спасіння людського роду було б незавершене і не було б показав безмежну любов Христа, любов, яка була і є сильнішою за смерть і є водночас на небі і на землі, і в найглибших куточках землі», – зазначив єпископ Юстин.

    Найсвіжіше

    Популярне