Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У Литві заборонили публічну демонстрацію георгіївської стрічки, символів «Z» та «V»

    Парламент Литовської Республіки затвердив поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення та закон про збори, які забороняють «знаки та символи, що пропагують воєнну агресію».

    Про це пише DW з посиланням на пресслужбу Сейму 19 квітня.

    Заборона накладена, зокрема, на, так звану, георгіївську стрічку та знаки «V» та «Z», які використовуються росією, як символи вторгнення в Україну, уточнив парламент у своєму Twitter.

    Повідомляється, що нові поправки забороняють «поширення або демонстрацію символів тоталітарних або авторитарних режимів, які використовувалися або використовуються цими режимами для воєнної агресії, злочинів проти людяності та воєнних злочинів, які вчинені або вчиняються ними».

    Відтепер за порушення закону винуватцям доведеться сплатити штрафи на суму від 300 до 700 євро для фізичних та від 600 до 1200 євро для юридичних осіб. За повторні порушення сума штрафів зросте до 900 та 1500 євро відповідно.

    За поправки проголосували 124 члени Сейму, один висловився проти, двоє утрималися. З 2008 року нормами цього закону у країні заборонено демонстрацію символіки нацистської Німеччини, совєтського союзу та Литовської ССР.

    Найсвіжіше

    Популярне