П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині громада вирішила перейти до ПЦУ, настоятель пропонував почекати

    17 квітня, у Вербну неділю, громада села Черепашинець на Вінниччині на своїх зборах ухвалила рішення про вихід місцевої Святопокровської парафії з церкви московського патріархату і перехід під юрисдикцію Православної Церкви України.

    Збори громади відбулися у приміщенні сільського будинку культури за участю в.о. старости села, настоятеля місцевого храму – всього у зібранні взяли участь більше вісімдесяти мешканців Черепашинець, — повідомляє Калинівка.sity.

    У своєму рішенні перейти під юрисдикцію Православної Церкви України мешканці громади були одностайними. Своє голосування черепашинчани підкріпили ще й підписами, кажуть, щоб у нікого не виникало сумнівів у їхньому рішенні.

    Рішення про перехід люди аргументували таким чином – ми живемо в українській державі, то ж і церква має бути українською; після війни, яку розв’язала росія проти України, ми повинні жити в країні без будь-чого російського; далі неможливо перебувати у лоні церкви, предстоятель якої дарує ікони вбивцям українців та виправдовує дії збройних сил росії.

    Настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці протоєрей Володимир Слободянюк рішення прихожан не підтримав. Він закликав черепашинчан почекати закінчення війни та повторив заяву священиків Вінницької єпархії церкви московського патріархату, які виступають за те, щоб після завершення бойових дій в Україні скликати архиєрейський собор церкви та вирішувати питання про повну її незалежність.

    Однак мешканці Черепашинець на таку пропозицію священника не пристали, а одностайно проголосували за перехід під юрисдикцію Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне