Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    До Великодня на одеському хлібзаводі планують виготовити близько 400 тисяч пасок. ВІДЕО

    Близько чотирьохсот тисяч кондитерських виробів планують виготовити на одеському хлібозаводі №4 до свята Великодня. Частину з них передадуть до Харкова. Всі етапи виробництва великодніх пасок дізналися журналісти Суспільного.

    До виробництва залучені від чотирьохсот до п’ятисот співробітників – розповіла начальниця відділу маркетингу Марина Монахова.

    “Сьогодні наш перший день, понеділок. Починаємо масштабне виробництво. Всього ми плануємо в цьому році випекти не менше чотирьохсот тисяч великодніх виробів, вагою від 100 до 900 грамів. На період пасхи у цьому процесі залучити не менше 400-500 людей, тому що багато процесів, паска – наполовину ручна праця”, – зазначила Марина.

    Тридцять тисяч пасок відвезуть до міста Харків. Також у воєнний час одеський завод забезпечує хлібом частину Миколаївської області.

    “Зараз ситуація непроста, тому наше місто підтримує наших братів поруч і для цього напрямку ми готуємо 30 тисяч пасок. Вже у цю неділю поїхала перша партія – це 20 тисяч пасок. Миколаїв ми також забезпечуємо хлібом. На даний момент ми забезпечуємо частину цього напрямку”, – додала Марина Монахова.

    Виробничий процес відбувається 24/7, у дві зміни. За добу випікають до десяти тисяч пасок. Лілія Федченко працює на підприємстві 28 років. Вона розповіла про етапи виготовлення пасок.

    “Першочергово виставляються опари, які бродять півтори години. Далі викладається сировина, цукати, родзинки. Після бродіння опари замішуємо тісто, додаємо миті родзинки, обов’язково миємо. Все вимірюється, висипається, перемішується – готове тісто паски. Я свою роботу люблю, тому що ми випікаємо хліб, тому що ми випікаємо булочки – а це святе”, – зазначила Лілія.

    Виготовлення тіста займає близько двох з половиною годин. Далі його розкладають у форми для випікання. Розділені сформовані паски вантажать на вагон і завозять в розстоєчну шафу. Там вони стоять півтори години. Потім випікаються у печах. Після випікання вироби прикрашають білком, драже. Сирні паски прикрашають стружкою білого шоколаду та сушеними вишнями.

    Фінальний етап виробництва – це пакування готової продукції. За словами директора одеського хлібозаводу №4 Віталія Добровольського, паска – це святий продукт і в його виготовлення потрібно вкласти душу.

    “Оскільки паска – це такий святий продукт і для того, щоб вона вийшла класною, смачною, духмяною, рум’яною, потрібно вкласти людську душу. Тому що це дуже складний процес. І ми сподіваємося, що в нас це виходить”, – розповів Віталій.

    Найсвіжіше

    Популярне