Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині з УПЦ вийшли три парафії, у Житомирі поки що не переходили — ПЦУ

    Станом на 16 квітня на Житомирщині з УПЦ вийшли три парафії та два священники, у Житомирі релігійні громади і священники УПЦ Московського патріархату не переходили до Православної церкви України. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомляє пресслужба Житомирсько-Овруцької єпархії Православної церкви України.

    У повідомленні сказано, що випадки виходу з Української православної церкви МП фіксували в районах Житомирської області, в Житомирі ж таких випадків зафіксовано не було.

    “У зв’язку з поширенням серед жителів міста Житомира неправдивої інформації, пов’язаної з переходом громад московського патріархату до Православної церкви України в місті Житомирі, офіційно повідомляємо: станом на 16 квітня 2022 року жодна релігійна громада та священнослужитель Московського патріархату в місті Житомирі не виявили бажання приєднатися до Православної церкви України. На даний момент офіційно про вихід з російської Церкви оголосили три парафії та два священнослужителі з районів Житомирської області”, – сказано у повідомленні пресслужби Житомирсько-Овруцької єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне