Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Храмовій горі в Єрусалимі сталися зіткнення, постраждали 70 людей

    Вранці у великодню п’ятницю десятки палестинців з масками на обличчях і прапорами Палестини та ХАМАС увійшли до мечеті Аль-Акса, де мирні мусульмани звершували молитву у священний місяць Рамадан.

    Про це інформує Daily Mail.

    У мечеті палестинці влаштували погром, зупинити який спробували поліцейські Єрусалима. Однак у них, а також у бік Стіни плачу, полетіли камені та фаєри.

    Заворушення на Храмовій горі 15 квітня

    Ізраїльські сили безпеки відкрили вогонь у відповідь гумовими кулями по учасниках заворушень. Також проти них було використано сльозогінний газ.

    Внаслідок масштабних зіткнень постраждали 67 палестинців та троє ізраїльських поліцейських. Деякі ЗМІ повідомляють про майже 200 постраждалих, проте підтвердження цієї інформації немає.

    Внаслідок зіткнень було затримано понад 300 людей.

    Зіткнення сталося на Храмовій горі, яка є святим місцем в юдаїзмі. Тут також розташована мечеть Аль-Акса – третє святе місце в ісламі.

    Ізраїльська поліція повідомила, що троє офіцерів отримали поранення внаслідок “масового кидання каміння”, а двох було евакуйовано з місця події для надання медичної допомоги.

    Міністр національної безпеки Ізраїлю Омер Барлєв сказав, що Ізраїль “не зацікавлений” у насильстві у святому місці, але поліція була змушена протистояти “агресивним елементам”, які кидали в них каміння та металеві прути.

    Найсвіжіше

    Популярне