Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Чемерівцях на Хмельниччині громада і священник УПЦ МП перейшли до ПЦУ

    13 квітня релігійна громада церкви Різдва Христового, що у Чемерівцях, Хмельницької області, провела збори для розгляду питання про вихід зі складу УПЦ МП. Після виступу настоятеля храму та активних прихожан, присутні на зібранні прийняли рішення про перехід у Православну Церкву України.

    Про це повідомляє Чемеровецька територіальна громада.

    14 квітня настоятель церкви Різдва Христового Микола Божумінський та Чемеровецький селищний голова Олександр Собань зустрілись з єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським ПЦУ преосвященнішим Павлом (Юристим) для узаконення прийнятого громадою рішення.

    Кривава військова агресія рф в Україні перед початком одержала благословіння Патріарха Московського Кіріла, предстоятеля російської православної церкви. Після усіх вчинених звірств російськими окупантами у містах і селах над мирними жителями, свідомі православні християни все більше замислюються про недоцільність подальшого перебування у єдності з російською православною церквою, а фактично у її підпорядкуванні.

    Фото: Чемеровецька територіальна громада Фото: Чемеровецька територіальна громада

    Нагадаємо, 10 квітня Релігійна громада Свято-Параскевського храму, що у селі Білеве приєдналася до Православної Церкви України. Місцевий священник УПЦ МП відмовився підтримати громаду.

    Також православна громада села Добрин та Шекеринці, що на Хмельниччині, вийшла з складу Російської церкви, та керуючим Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископом Павлом, була офіційно прийнята в лоно Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне