П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В мережі зявилось звернення вірян УПЦ МП з вимогою анафемствувати патріарха кіріла і розпочати діалог з ПЦУ

    Віряни УПЦ Мп звернулись до предстоятеля УПЦ МП Онуфрія і всіх архієреїв цієї церкви з вимогою анафематствувати патріарха кірила і розпочати діалог з ПЦУ.

    “В цей скорботний для країни час, просимо вас стати на захист православного вчення нашої Церкви. І просимо вас і весь єпископат УПЦ захистити нашу Святу, Соборну, Апостольську Церкву від заполітизованого Православ’я Московського патріархату — єресі «Русского міра». Ми віряни нашої Церкви здригаємося від постійних проповідей не тільки «священнослужителів» РПЦ, в яких вони ідеологізують загарбницьку війну, а й від проповідей та висловлювань самого патріарха Московського Кирила, котрий щонеділі схвалює та компліментує на адресу військ Російської федерації, котрі для усіх нас є агресорами та окупантами”, – йдеться в зверненні, повідомляє ethos.org.ua

    Віряни УПЦ МП пропонують негайно припинити поминання за богослужінням патріарха Московського Кіріла як єресіарха «русского міра» (різновид етнофілетизму та хіліазму) і “накласти анафему на патріарха Кирила, та всіх, хто підтримує російське вторгнення в Україну, як адептів секти «російського світу»”.

    Водночас вони вимагають заборонити священникам в окупації давати будь-які коментарі ЗМІ РФ (інформаційним військам).

    Також віряни пропонують почати консультації з представниками Помісних Церков про скликання Всеправославного собору задля засудження єресі усім Світовим православ’ям.

    “Почати діалог з ПЦУ задля припинення розділення вірян та громадян України. Щоб  слово “розкольники” більш ніколи не було використано російською пропагандою. Ми розуміємо, що це дуже не просто, але ми повинні брати приклад з нашого Президента Володимира Зеленського, який постійно шукає миру в діалозі з усім світом, і навіть з ворогом, відстоюючи інтереси нашої Батьківщини. “, – йдеться в зверненні вірян УПЦ МП.

    Крім цього віряни УПЦ МП просять засудити рішення Синоду РПЦ про припиненням євхаристійного спілкування з Вселенським Патріархом. “Бо війна, розв’язана за допомогою ідеології “русского міра”, вказала на суть всіх тих рішень, які були прийняті під впливом цієї ідеології”.

    “Звернутися до Президента України Володимира Зеленського, задля захисту Православ’я від єресі «русского міра», та задля допомоги у скликанні Всеправославного собору”.

    Джерело звернення – тут.

    Нагадаємо, єромонах УПЦ МП Петро (Цюра) пояснив чому перейшов в ПЦУ. Також митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП: ми не просимо покаяння, ми просимо об&’єднання заради інтересів українського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне