П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Смілі відбулося соборне богослужіння всіх священників, які раніше приєднались до ПЦУ

    9 березня у Смілі відбулася знаменна подія: уперше за всю історію священики – настоятелі всіх православних парафій міста – зібралися на соборне богослужіння і спільну молитву. Були запрошені духовні особи з сусіднього Городища. Віднині вони об’єднані під омофором Помісної Православної Церкви України. Привітати духовенство і парафіян з цією подією, а також очолити історичне служіння до Сміли прибув єрарх ПЦУ архієпископ Харківський і Полтавський Афанасій (Шкурупій).

    Про це йдеться в Фейсбук-групі “Змінимо Смілу на краще”.

    Архієпископ ПЦУ висловив слова своєї щирої вдячності смілянам, котрі у цей непростий для нашої держави час вирішили об’єднатися заради майбутньої перемоги, заради світлої долі України.

    У храмі лунали молитви за Українську державу, за її мужніх воїнів, за всіх, хто докладає зусиль, щоби здолати криваву російську агресію.

    Перед початком богослужіння владика Афанасій освятив антимінси зі своїм підписом, що відтепер узаконює право звершувати священнодійства у лоні ПЦУ, а не УПЦ МП.

    На завершення відбулася щира розмова архіпастиря з парафіянами, він відповів на численні запитання і запевнив у своїй всебічній духовній підтримці.

    Довідково: Антимінс – це посвячена тканина із зашитою частинкою мощів святих. На антимінсі звершується під час св. Літургії таїнство Євхаристії. Без антимінса не можна служити св. Літургії.

    Нагадаємо, раніше у Смілі парафіяни вигнали священника УПЦ МП з храму.Також на Черкащині громада УПЦ МП проголосувала за перехід в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне