Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Священники УПЦ МП, що служать на Київщині просять скликати “Архієрейський Собор”, для “повної автокефалії УПЦ”

    Священники УПЦ Московського патріархату, які мають парафії у селах Зазимської територіальної громади Броварського району Київської області звернулись до митрополита УПЦ МП Антонія (Пканича) з проханням “негайно скликати Архієрейський Собор, на якому поставити питання повної незалежності Української Православної Церкви від Московського патріархату“.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на відповідний лист опублікований священником УПЦ МП Петром Семащуком.

    “Оскільки патріарх Московський… Кіріл, не тільки не засудив вторгнення військ Росії, але й благословив його, чим однозначно відмовився від своєї пастви в Україні – ми перестали згадувати його за богослужіннями як “Великого господина и отца нашего”.

    Слова оповiдей патріарха і публічних священників РПЦ говорять, що вони розділяють загарбницьку політику керівництва Росії. Тому ми просимо Вас звернутися до Блаженнішого митрополита Онуфрія з проханням негайно скликати Архієрейський Собор, на якому поставити питання повної незалежності Української Православної Церкви від Московського патріархату і внести в Статут УПЦ вiдповiднi змiни”, – йдеться у зверненні.

    Звернення 8 квітня підписали такі священники УПЦ МП: прот. Олександр Ковалевський, прот. Олександр Генераленко, прот. Анатолій Слинько, прот.Роман Новіков, прот.Сергій Мироненко.

    Варто зазначити, що УПЦ МП згідно з її статутом не має права скликати Архієрейських соборів. Такі собори, згідно зі статутом УПЦ МП, можуть скликатись лише російською церквою, частиною якої і є УПЦ МП. Натомість УПЦ МП повинна виконувати всі постанови Архієрейських і Помісних соборів московського патріархату. В статуті УПЦ МП просто немає пункту про “Архієрейські собори”.

    Нагадуємо, що в духовенства УПЦ МП є ще шанс об’єднання з Православною Церквою України. Замість “чекання” на собор і антиканонічну автокефалію парафіяни і священники УПЦ МП можуть увійти в ПЦУ і відділитись від кровавого московського патріархату вже зараз. Таке рішення вже прийняли понад 50 парафій УПЦ МП з часу повномасштабного вторгнення рф.

    Найсвіжіше

    Популярне