Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Понад 80% складу деяких підрозділів рф не хочуть більше воювати в Україні. Серед «мобілізованих» фіксують самокаліцтво

    Понад 80% особового складу деяких підрозділів російсько-окупаційних сил, що були задіяні у війні, не бажають брати участь у подальших бойових діях. Водночас командири військових частин окупантів заборонили звільнення солдатів, у яких закінчились терміни контрактів.

    Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

    За даними штабу, окупанти також мають значні проблеми з комплектуванням військових частин, що зазнали суттєвих втрат під час бойових дій на території України.

    Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що підрозділ російських спецпризначенців, що має досвід бойових дій в Сирії, у повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя. У боях проти ЗСУ з 2 по 4 квітня цей підрозділ втратив близько 30 військовослужбовців.

    А останні дані щодо відбору на військову службу у рф свідчать про низький рівень зацікавленості росіян у службі за контрактом. Згідно зі звітом про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург, навіть на розмову щодо можливості підписання контракту погодилось менше ніж 1% громадян, що перебувають в запасі.

    За даними розвідки, серед вже мобілізованих відзначається вкрай низький моральний стан. Зокрема, 7 березня з Новоайдарської поліклініки в напрямку Луганська було відправлено два автобуси ПАЗ із пораненими військовослужбовцями рф. Відзначається, що переважна більшість з них мають поранення ніг. За висновками лікарів, найбільш ймовірна причина цих поранень — самокаліцтва для уникнення повернення в зону бойових дій.

    Найсвіжіше

    Популярне