Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Bayraktar став символом опору українців – ексклюзивне інтерв’ю Сельчука Байрактара агенції CNN

    У ЗМІ постійно надходить інформація, про те, що дрони відіграють ключову роль в боротьбі українського народу проти російського вторгнення. Один з них виявився настільки ефективним, що українські військовослужбовці та народ буквально возвеличують його у піснях.

    Про це йдеться у репортажі CNN, кореспондентам якого вдалось поспілкуватись з творцем легендарного безпілотника – Сельчуком Байрактаром, та відвідати виробничі лінії компанії Baykar Makina, технічним директором якої він є.

    Bayraktar ТВ2 давно використовується у районах бойових дій по всьому світу, на кшталт Лівії чи Карабаху, і скрізь він заслужив репутацію зброї, яка «змінила гру». Але саме в Україні дрон отримав світову популярність. Цей успіх полягає не лише в ефективності на полі бою. Кадри знищення російської військової техніки стали вагомим аргументом України у війні інформаційній.

    «Bayraktar ТВ2 – це тактичний безпілотник і він робить те, для чого він був сконструйований. Я не хочу вихвалятись тим, що зберігаю людям життя. Люди ризикують життям, захищаючи свою батьківщину від окупації. Це саме те, що мужній український народ та його лідери роблять», – зауважив Сельчук Байрактар.

    У репортажі зазначається, що Україна не лише клієнт компанії Baykar Makina. Наша держава постачає двигуни для більш досконалих дронів, які незабаром будуть вироблятись в Туреччині.

    Сельчук Байрактар розповів, що чув пісні, які співають українці, прославляючи безпілотник, що носить його ім’я. Також йому відомо про феномен, яким дрон став в Україні.

    «Я думаю, це один із символів опору. Він дає їм надію», – відзначив він.

    Найсвіжіше

    Популярне