Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Буковині парафія УПЦ МП в селі Заставни просить Онуфрія відділитися від Московської патріархії  

    На Буковині парафія УПЦ московського патріархату в селі Заставни просить Онуфрія відділитися від Московської патріархії і обурена поминанням московського патріарха кіріла, яке звершує митрополит Онуфрій (Березовський) в Києві.

    У місті Заставна на Буковині місцева парафія УПЦ МП звернулася до очільника рпц в Україні митрополита Онуфрія (Березовського) із проханням скликати Собор УПЦ МП та відділитися від юрисдикції Московської патріархії.

    Про це йдеться на оприлюдненому у Фейсбуці відеозверненні парафіян.

    «Ми просимо і благаємо Ваше Блаженство якомога швидше скликати Собор УПЦ для повноцінного відділення нашої УПЦ від юрисдикції Московської патріархії. Якщо зараз немає як скликати Собор, проведіть хоча би Священний Синод, щоб засудити дії патріарха Кирила, висловити йому недовіру, як головному транслятору небезпечної для чистоти православного християнства ідеології «русского міра» та визначити можливий шлях нашої Церкви до повної незалежності, тобто автокефалії», – додали мешканці Заставни.

    «Нам боляче чути, як Ви продовжуєте поминати ім’я людини, яка свідомо стала на шлях внесення антихристиянського духу ненависті в Церкву Христову. Благаємо, почуйте біль наших сердець, зверніть увагу на наші прохання, адже ми хочемо і надалі залишатися дітьми Церкви під Вашим керівництвом і разом з цим, бути органічною частиною українського суспільства, нести світло віри нашим братам та сестрам українцям», – закінчили своє звернення парафіяни УПЦ МП.

    Варто зазначити, що  на Буковині жодна церковна громада УПЦ МП не вийшла з московського патріархату. Маючи канонічну альтернативу, визнану Вселенським православ’ям ПЦУ, багато парафій УПЦ МП не приєднуються до неї, бо залякані “проповідями русского міра” і тому продовжують перебувати в Московському патріархату.

    З усім тим, лише одна парафія УПЦ МП на Буковині, серед сотні інших, висловилась за відділення від Московського патріархату, який благословив вбивати українців.

    Найсвіжіше

    Популярне