П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єромонах ПЦУ Макарій Дядюсь поранений окупантами

    Капелан Православної Церкви України Макарій Дядюсь поранений окупантами. Щоб рятувати Волноваху отець Макарій «зняв хрест і взяв автомат». Активно допомагав нашим захисникам, займався евакуацією людей в безпечні місця. Перші дні війни були для нього екстремальними, дуже тяжкими, бо приходилось проїжджати територією, де могли бути ворожі війська. Їздили під обстрілами. Багато людей залишилось у місті через страх загинути.

    Про це повідомляє священник ПЦУ Петро Стеблина з посиланням на сайт pravoslaviavolyni.org.ua

    Отець Макарій дуже переживав за хлопців, яких перевозив, щоб їх не зачепила ворожа куля, а отримав поранення сам.

    Нині о. Макарій у лікарні, почувається непогано і йде на поправку, сподіваючись на молитву від усіх, хто читає ці рядки. Каже, що силу молитву особливо відчувають і цінують ті, хто щодня ризикує життям під кулями.

    З початку повномасштабної російської агресії цей районний центр (Волноваха, – ред.) зазнав значних руйнувань через обстріли. Храм Святителя Миколая ПЦУ спочатку було пошкоджено, а за декілька днів окупанти його спалили.

    Очільник волноваської парафії зізнався, що якоюсь мірою радіє за таку долю цієї церкви, бо над святинею нелюди могли й поглумитися. Божий дім був єдиним у цій місцевості, який належав ПЦУ, інші переважно російські.

    Найсвіжіше

    Популярне