Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійні діячі Росії підтримали агресію проти України

    29 березня в Державній Думі Російської Федерації відбувся круглий стіл на тему «Світові релігії проти ідеології нацизму та фашизму в XXI столітті». Представники всіх традиційних релігій Росії висловили категоричне та одностайне неприйняття так званого «нацизму». Цією зустріччю релігійні діячі фактично підтримали російську агресію проти України і несуть відповідальність за розв’язану війну.

    Про що саме говорили російські духовні лідери повідомило cef.ru.

    У заході взяли участь та фактично підтримали неприйняття «нацизму»: митрополит Руської Православної Старообрядчої Церкви Корнилій, глава Духовних зборів мусульман Росії Альбір хазрат Крганов, верховний муфтій, Голова Центрального духовного управління мусульман Росії Талгат Таджуддін, заступник Голови Синодального відділу з взаємин Церкви Департаменту Федерації єврейських громад Росії по взаємодії зі Збройними Силами, МНС та правоохоронними установами Російської Федерації Аарон Гуревич, представник Буддійської традиційної Сангхі Росії Дід Хамбо – лама Дашиніма Содномдоржієв, глава Російської та Ново-Нахічеванської єпархії Вірменської та інші члени релігійних організацій із різних регіонів країни. Брали участь також представники федеральних органів виконавчої, наукової спільноти, громадські діячі, ЗМІ.

    «На заході порушувалися питання координації діяльності російських релігійних організацій та органів влади у сфері протидії ідеології неонацизму, реалізації їхнього виховного потенціалу у зміцненні духовної безпеки російського суспільства на основі збереження історичної пам’яті про перемогу над фашизмом у Великій Вітчизняній війні», – зазначається в повідомленні.

    Вислови різних учасників заходу

    Головний єпископ РОСХВЕ (п’ятдесятників) Сергій Раховський наголосив:

    «Це дуже важлива подія, яка формує нашу релігійну думку, всіх релігій, усіх конфесій Росії, яким чином ми сьогодні можемо служити тим, хто проходить через біль, через страждання, і дати їм надію. Наші гуманітарні проєкти – це важливо, але слово тут відіграє ще більш вагому роль, і я впевнений, що сьогодні ми побачили, що ми разом і ми сильніші. Ми маємо сьогодні чітку, зрозумілу, християнську місію для наших народів Росії та України».

    Голова комітету Держдуми з розвитку громадянського суспільства, питань громадських та релігійних об’єднань Ольга Тимофєєва сказала:

    «Наше спільне завдання сьогодні – стати тим монолітом і знайти ті дотики, щоб кожна релігія допомагала та підтримувала і нашого Президента, і наш народ, і захищала нашу національну ідею, бо сьогодні це важливо як ніколи. Щодня ми дивимося зведення з військових фронтів, але хочу сказати, що гуманітарний фронт – надання допомоги біженцям, великій кількості людей серед яких дуже багато дітей, духовний фронт, релігійний фронт сьогодні не менш важливий. Люди чекають на голоси своїх пастирів, люди чекають на голоси людей, яким вони приходять у мечеті та храми».

    Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова у своєму виступі зауважила:

    «Не запекла і ненависть принесе новому цивілізаційному світу майбутнє, а добро. І сьогодні ми шукаємо ті паростки добра, тих людей в Україні, які готові до діалогу та допомоги. Ми проти тортур та насильства, ми за те, щоб відбудовувалися гуманітарні коридори для тих, хто хоче вийти та визначити своє життя. Ми за те, щоб допомогти пораненим та продовжувати обмін. Ми хочемо зробити все можливе для того, щоб побудувати новий справедливий світ».

    До того ж учасники круглого столу висловилися на підтримку «спецоперації з денацифікації» України і виступили з ініціативою звернутися до Президента Росії Володимира Путіна з пропозицією провести в Росії антифашистську конференцію. Вони також вирішили направити спільне звернення Генеральному секретареві ООН із закликом виключити прояви дискримінації російськомовних людей у ​​світі, текст якого буде погоджено найближчим часом.

    Найсвіжіше

    Популярне