Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Литва першою з країн ЄС повністю відмовилась від російського газу

    Станом на 2 квітня литовські оператори газу перестали перекачувати російське блакитне паливо – там оголосили про повну енергетичну незалежність, передає LRT.lt.

    “Ми перша країна ЄС серед країн-клієнтів “Газпрому”, яка досягла незалежності від постачання російського газу, і це результат багаторічної послідовної енергетичної політики та своєчасних інфраструктурних рішень”, – про це заявив міністр енергетики Дайнюс Крейвіс.

    На його думку, це поворотний момент в історії енергетичної незалежності Литви. Це підтверджують дані оператора газотранспортної системи країни Amber Grid, які свідчать, що станом на 2 квітня імпорт російського газу для потреб Литви з литовсько-білоруського газогону становив нуль кубометрів.

    Зазначається, усі потреби Литви у газі нині задовольняються через термінал зрідженого газу у м. Клайпеда. В офіційно оприлюднених графіках оператора терміналу зрідженого природного газу “Клайпедос нафта” зазначено, що щомісяця на термінал надходитиме три великі партії зрідженого природного газу, що має вистачити всім клієнтам.

    Найсвіжіше

    Популярне