П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Данілов: Україна не причетна до вибухів у Бєлгороді, це робота місцевих, які починають «дещо розуміти»

    Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не причетна до вибухів на нафтобазі російського Бєлгорода. За його словами, це робота місцевих мешканців.

    Про це Данілов сказав в спільному етері телеканалів.

    За його словами, суперечності накопичуються і суспільство в росії починає «дещо розуміти».

    «Наприклад, те, що сталося на території Бєлгородської народної республіки. Вибух на нафтобазі. Вони чомусь кажуть, що це зробили ми. Насправді це зовсім не відповідає дійсності. Ми це не коментуємо», — сказав секретар РНБО.

    За його словами, росія має розуміти, що таке може трапитися по всій території рф: «Ми до них не приходили, ми не йшли до них з війною».

    «І коли пєсков каже, що це не сприяє перемовинам, а сприяє перемовинам, коли вони вбивають наших дітей, жінок, коли вони коять ті звірства. Це якісь хворі люди».

    Данілов наголосив, що окупанти під час перемовин не дають можливості забрати дітей, зробити евакуаційні коридори для цивільних і «брешуть на весь світ, що вони нібито тут нічим не займаються, крім того, що знищують якихось нацистів».

    Що передувало?

    Вранці 1 квітня голова Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що в Бєлгороді сталася пожежа на нафтобазі, внаслідок чого постраждали дві людини.

    Він запевняв, що пожежа на нафтобазі виникла внаслідок авіаудару з двох гелікоптерів ЗСУ, які «зайшли на територію росії на низькій висоті».

    У Міністерстві оборони України не підтвердили й не спростували інформацію про причетність України до цієї пожежі в Бєлгороді, бо «вперше бачать такі обвинувачення».

    Найсвіжіше

    Популярне