П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Інститут Дітріха Бонхеффера закликає виключити РПЦ із Всесвітньої Ради Церков

    Президент та засновник Інституту Дітріха Бонхеффера преподобний Роб Шенк приєднався до світових церковних лідерів, закликаючи до виключення Кіріла та Московського Патріархату із Всесвітньої Ради Церков.

    Про це повідомляє BAZNICA.INFO.

    На сайті Інституту опубліковано заклик, в якому сказано: Протягом останніх трьох тижнів ми спостерігали за манією величі Путіна, котрий намагається розширити свою репресивну імперію шляхом вторгнення в одну з найновіших демократичних країн світу — Україну. Його жертвами в основному стають беззбройні громадяни, що не беруть участь у бойових діях, включаючи дітей і старих.

    Патріарх Кіріл, перший серед рівних на чолі Російської Православної Церкви, вважає себе служителем Ісуса Христа, який говорить від імені Бога та Церкви. Для Путіна присутність Кіріла є не просто підтримкою – вона благословляє його як божественна санкція. Патріарх назвав лідерство Путіна “дивом Божим” і охрестив його злісний хрестовий похід насильства.

    Кирил засуджує сучасну Україну як інструмент занепадницького європейського секуляризму, називаючи путінську війну наслідком того, що Україна прийняла гей-паради. Крім того, поневолення православних віруючих, що відкололися від України, і великої кількості протестантів у країні, включаючи багатьох євангелістів, зміцнює уявлення Кирила про те, що його Церква є матір’ю для всіх християн, і вони зобов’язані йому коритися.

    Текст Петиції

    Патріарх Кіріл, голова Російської Православної Церкви (РПЦ), вступив у змову з Володимиром Путіним, щоб заподіяти невимовні страждання Україні та її народу. Видаючи невиправдане насильство Росії за війну культур, Патріарх Кіріл перетворив військову кампанію Путіна на релігійну війну.

    Кіріл має бути притягнутий до відповідальності за своє жорстоке та антихристиянське порушення прав людини.

    Одним із способів притягнення до відповідальності є прийняття Всесвітньою Радою Церков заходів проти Московського Патріархату. Подібно до того, як багато світових урядів, ділових кіл і навіть спортивних команд забороняють участь росіян, Церква повинна заборонити Кірілу та його посібникам використовувати християнство як прикриття для масових вбивств.

    Найсвіжіше

    Популярне