Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит УПЦ МП: “Які добрі плоди принесло нам за останні роки перебування в лоні РПЦ?”

    Архімандрит Серафим (Панкратов), клірик Сумської єпархії “УПЦ МП” (рпц в Україні), настоятель храму с. Журавне Охтирського благочиння заявив, що перебування в лоні Московського патріархату не принесло нічого доброго для УПЦ МП. Навпаки, всі бачуть негативні наслідки такого перебування, тому те, що деякі називають “мучеництвом за Христа” є нерозумністю і нещирістю, малодушністю. УПЦ МП відмовилась визнати, що війна в ОРДЛО спровокована Росією, яка розкручувала і бандеро-фобію.

    “… наша скромна група авторів листа про припинення згадування патріарха Кіріла та листа про необхідність отримання нашою Церквою автокефалії, зіткнулася не тільки з повним набором страхів з боку багатьох побратимів-співслужителів та парафіян, навіяних вищезгаданими сумнівними чи помилковими та що найсумніше, зі встановленням деяких «на мучеництво» – стояти у своєму сповіданні єдності з РПЦ до кінця, навіть якщо нас виженуть із храмів і позбавлять можливості відкрито богослужіння. Мучеництва за що? Чи за Христа, чи за нашу нерозумність, нещирість, малодушність? Які добрі плоди принесло нам останні роки перебування в лоні РПЦ? А недобрі плоди вже очевидні! Спробуємо ми врятувати нашу Церкву і повернути довіру до нас, чи й надалі боротимемося за хибні нецерковні ідеали?”, – розповів архімандрит УПЦ МП, передає Ethos.

    Він зауважив, що одинадцять разів (!!!) Україна та ООН ініціювали питання запровадження миротворчого контингенту ООН на Донбас, щоб припинити там війну. Але 11 разів Росія блокувала своїм голосом введення миротворців. Тому що війна була потрібна їй як інструмент шантажу та ослаблення України.

    Отець Серафим (Панкратов) підкреслив, що УПЦ МП крім молитов, та ще й з такими нечесними формулюваннями, нічого практичного не зробила для досягнення миру.

    “Наша Церква, яку нібито захищала Росія від утиску наших прав, на реакцію якої в Росії дивилися як на лакмусовий папірець, голос якого точно був би почутий і в РПЦ і у владних колах Росії, свій голос ніяк не підняла, відмовилася назвати речі своїми іменами, ( що війна на Донбасі спровокована Росією, що саме нею була розкручена фашисто-бандеро-правосеко-фобія, яка й уможливила те, що Стрєлкову таки вдавалося набирати людей в ополчення на Донбасі, а в Росії знаходилося чимало добровольців). Адже саме цього від неї чекали у суспільстві”, – підсумував архімандрит УПЦ МП Серафим.

    Раніше він говорив, що УПЦ МП підтримувала найруйнівнішу силу всередині України – клан Януковича.

    Найсвіжіше

    Популярне