Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Заради шматка хліба: Найманець правдиво розповів, чому сирійці їдуть найманцями на війну в Україну

    Представники російської федерації запевняють, що їм вдалось зібрати близько 16 тисяч «добровольців», які готові вирушити добровольцями на війну проти України.

    Про це пише російська служба ВВС.

    Зокрема в соцмережах Сирії можна віднайти чимало пропозицій взяти участь у бойових діях проти України, при цьому «добровольцям» пропонують 7 тисяч доларів США на передовій, або 3,5 тисячі доларів США за виконання завдань бойового забезпечення у тилу.

    росія відкрила 14 центрів набору бійців в багатьох містах, у тому числі, у Дамаску та Алеппо.

    На умовах анонімності один з «добровольців» розповів, що особисто знає щонайменше 200 чоловіків, які подали заявки на участь у війні, втім, переважна більшість з них зробила це практично заради шматка хліба.

    При цьому, сирійські добровольці усвідомлюють, що з високою долею імовірності вони в Україні загинуть, однак вони просто не мають іншого вибору: ціни на продукти харчування та товари першої необхідності в Сирії кардинально зросли у ціні і людям заледве вдається виживати.

    На тлі сказаного, російська пропаганда продовжує спотворювати реальну інформаційну картину. Підконтрольні кремлю ЗМІ нав’язують суспільству думку, що сирійці відчувають себе зобов’язаними перед росією, яка нібито допомагала їм у громадянській війні, і саме участю у війні проти України «виплачують свій борг».

    Найсвіжіше

    Популярне